Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2010. november 23., kedd

Gyermekien egyszerű!

Ekkor [miután Jézus a válás ellen beszélt], gyermekeket hoztak hozzá, hogy érintse meg őket; a tanítványok pedig elkezdték feddeni azokat, akik a gyerekeket hozták. Jézus pedig ezt látva haragra gerjedt és ezt mondta nekik: Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Isten országa. Komolyan mondom, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképp sem megy be abba. Aztán ölébe vette őket, és kezét rájuk téve megáldotta őket. (Márk 10:13-16)
Jézus szereti  a gyerekeket. Ha olyan vagy mint egy gyerek, akkor akár még játszhatsz is Istennel! Persze, Ő a nagyobb, meg minden, de Ő szeret játszani.

Gondoljunk csak Jákóbra, amikor egy "férfi" (Isten) birkózott vele (1Mózes 32:24-30), vagy arra a cethalra, amit Isten azért teremtett, hogy játszadozzon a tengerben (Zsolt 104:26). És ott van még Ábrahám is, aki alkudozott Istennel (1Mózes 18:22-33). :)

Ha nem is a haverja vagy Istennek, hogy lekezeld Őt, de igen is cukkolhatod, viccelődhetsz Vele, birkózhatsz, alkudhatsz, vagy kérhetsz tőle vicces, sőt akár NAGY dolgokat, és nem fog emiatt megsértődni. Sokkal jobban örül Jézus egy őszinte gyereknek, mint egy képmutató és távolságtartó idegennek.

Jézus arra vár, hogy kapcsolatba lépjünk Vele, segítségül hívjuk a Nevét, és bízzunk Benne egy bensőséges, baráti-gyermeki kapcsolati szinten, ahogy a szeretetteli környezetben nevelt kisgyerekek bíznak szüleikben.


Engedd, hogy Isten az ölébe vegyen, mint egy kisgyereket, és nyugodt lehetsz életed felől.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése