Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2011. január 1., szombat

Új évi indításként

Boldog Újévet mindenkinek!

Amikor beköszönt az újév, szeretünk fogadalmakat tenni, hogy miket is szeretnénk elérni ebben az évben. Kell valami perspektíva, ami irányt mutat, miben szeretnénk fejlődni, változtatni, sikereket elérni. Jól esik egy bátorítás vagy okosság másoktól is, ami az egész évünket valahogy úgy néz ki sínre rakja. Egy üzenet, ami úgy tűnik, ütős, betalált, ezaz!

Nos, úgy néz ki, én kaptam is valamit a mostani golgotás szilveszteren. Bizonyára tiveletek is volt már, hogy azon filóztatok, látván a többi embert, hogy "Vajon hogy nézek ki? Nem vagyok túlöltözve ezzel az öltönyömmel? És a cipő? Mi van, ha nem illik hozzá? És ha észreveszik? Mit gondolnak a többiek???" Annyira gázosak tudnak lenni az ilyen filózások, tönkre teszik az egész buliélményt. Pedig meg is jegyezték, hogy jól nézek ki... de jaj, ez a hülye önmagam körül forgás. Szóval ez az a "ciki" érzés, amit annyira utálunk. Pedig a gyüli tök jó, olyan elfogadóak az emberek. Te meg ott frusztrálod magadat...

Viszont az már kezd gyanús lenni, ha két különböző embertől hallod ugyanazt. Hála Istennek, akinek mindig van valami kis üzenni valója, és talán nem is lenne olyan fontos a számomra, ha nem éltem volna át előtte ezt a cikihelyzetet... Akkor lehet, csak közhelyként kezeltem volna.

Most hát ide kiírom a lényeget, a sok duma helyett:

NE VEDD MAGAD KOMOLYAN.
HÁLA ISTENNEK
NEM KÖRÜLÖTTED FOROG A VILÁG.
BÍZZ ISTENBEN, TEDD A DOLGOD, 
ÉS NE TÖRŐDJ AZ ÉRZÉSEIDDEL.

Azzal, ha komolyan vesszük magunkat, éppen a bizalmunkat vonjuk meg Istentől, hogy igazából Ő irányít mindent. Így lehetünk lazák, tehetjük a dolgunkat anélkül, hogy túl sokat agyalnánk a felelősségünkön.

Kívánok egy laza, vidám, egyszerű boldog újévet, ahol nem magunk felelőssége körül forgolódunk, hanem lehetünk bolondok, tehetjük a dolgunkat mindenféle megfeleléskényszer nélkül. Mert az Úr szeret minket, és Ő tartja kézben újévünket és életünket.

Ha ez az év nem rólad fog szólni, akkor nyugodt leszel.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

0 bloggeres hozzászólás:

Megjegyzés küldése