Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. szeptember 14., péntek

Ezotéria? Mizéria?

Manapság sokféle hiedelem és „út” áll rendelkezésre az emberek számára, hogy összeköttetésbe kerüljenek a spirituális világgal, mennyel, Istennel. Angyalok, szentek, tárgyak, szerek, imák, tudatállapotok, vallások, liturgiák, x-lépcsős módszerek, erkölcsös élet, és persze a jó öreg „magam módján hiszek”.

Jézus ezzel kapcsolatban, aki maga a teremtő és emberi testté lett Isten, aki meghalt a kereszten bűneinkért és a halált legyőzve cáfolhatatlanul feltámadt testileg, így fogalmazott:
Szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt... Ezt mondta Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.
Máté 7:14 és János 14:6
Jézus azt mondja, keskeny az életre vivő út a spirituális világban, amin keresztül megtaláljuk Istent, az Atyát, és kevesen is vannak, akik ezt az utat megtalálják. No nem mintha oly rejtett lenne, hanem a népszerűtlensége miatt, mert csak ez az egyetlen egy út van, és ez nem más, mint önmaga, a testté, emberré lett Isten, Jézus.


Nincs más valós és legális út Istenhez

Csakis az Úr Jézus segítségül hívása révén. Ám nem is kell más, annak, aki komolyan segítséget kér. Isten nem tűri a konkurenciát, a sötét erőkkel nem akar közösen segíteni. Bizalmunk komolyságának kifejezése tehát azzal is jár, hogy minden más módot és utat bűnnek kell nyílvánítanunk, és a Jézustól át kell vennünk a bűnbocsánatot és ezentúl felhagynunk velük. Tehát nem sántikálhatunk egyszerre több úton. De miért nem?

Nos, a Bibliában van egy fogalom, egy komoly probléma, amire Isten számtalan esetben felhívta a figyelmet. A probléma nem az, hogy az ember nem hisz Istenben, hanem az, hogy Isten mellett egy csomó minden másban is bízik (egyszerre több úton akar járni). Az ószövetségben ezek tipikusan kézzel faragott bálványistenek voltak. Az izraeliták Isten mellett a bálványokhoz is segítségért folyamodtak, emiatt Isten elpártolt tőlük, mondván: ha Én nem vagyok elég nektek, nézzük, segítenek-e rajtatok a bálványistenek.

Isten nem változik. Talán szoktunk imádkozni az Atyához, esetleg Jézushoz, ezzel nincs baj. A baj azzal van, ha pl. a Boldogasszonyhoz is, vagy valamilyen arkangyalhoz, kristályokhoz, és még nem tudom, mi minden „energiaizéhez” (bocsánat) folyamodunk segítségért, mert Isten elmondja, Ő az élet egyedüli forrása (energianyerő helye).

Szabadulásunk feltétele tehát ilyen esetben az, hogy kizárunk és megtagadunk mindent, ami nem maga Isten. Nincs más név, ami által az ember megmenekülhet, csak JÉZUS neve. De Ő elég.


Mivel Jézus elég, a többit elhagyjuk

A megtérés szimplán azt jelenti, Istenhez igazítjuk a gondolkozásmódunkat és elhatározzuk, hogy mindent, ami a Bibliának ellentmond, bűnként kezelve az Úr Jézus keresztjéhez visszük, megvalljuk neki, és alázatosan átvesszük a bűnre a bocsánatot és a szabadulást. Ezután megfogadjuk Jézus szavát: „Nem ítéllek el, de menj és mostantól fogva többé ne vétkezz!” A bűn nem játék, olyan, mint a rablánc. minél több angyalt, kristályt, stb...-t hív az ember segítségül, annál több lánc lesz rajta. Ezek mögött a hazugság atyja áll, Sátán, aki mindent akar, csak azt nem, hogy egészséges Isten-hitünk legyen, és hogy megtapasztaljuk az Ő szeretetét és jóságát.

Lehet, hogy valaki imát kér egy kereszténytől (mintha csak egy angyaltól, „szenttől” kérne közbenjáró imát), de meg kell értenünk, nem az én vagy bárki más imája fog megszabadítani, hanem az a Jézus, akihez odamegyünk és leborulva előtte megtérünk a tudatlanságunkból elkövetett „más istenekhez fordulás” bűnéből és megkérjük, hogy Ő, Jézus legyen ÚR minden fölött az életünkben.

Szabadulásunk után pedig, hogy ne essünk újra bűnbe (hogy tisztában legyünk azzal, mi minden bűn) azt mondom, kezdjük el olvasni az Újszövetséget.

Ismétlem, imádkozhat valaki értünk, de a döntést nekünk magunknak kell meghoznunk, más nem dönthet helyettünk. Mondjunk igent Jézusra (ő az Út, az Igazság és az Élet, aki valóban meghalt és feltámadt), és nemet a többire (ördögi és emberi hazugságokra).


Néhány példa

Ilyesmi, és ezekhez hasonló dolgokat kell elhagynunk és ezektől elfordulva Jézusba vetni bizalmunkat. Pl:
  • Mindenféle szentek, angyalok, névvel rendelkező arkangyalok segítségül hívása: ezek bukott démoni, hazugságot szóló szellemek
  • Mindenféle varázslás: varázstükör, bűbáj, telepátia, hipnózis, álomfejtés, horoszkóp, jóslás, kártyavetés, varázs-szavak, stb... (mindenféle spirituális eszköz és kapcsolat)
  • Szent tárgyak tisztelete: pl. Szent Korona, Szentjobb, ereklyék, szobrok, emberkéz alkotta művészeti alkotások (egy tárgy nem lehet szent, egyedül Isten szent, és azok, akiket Ő megszentel Jézus vére által)
  • Gyógyító okkultizmus: „erővel” rendelkező tárgyak, akupunktúra, kristályok, amulettek, mindenféle „gyógyító izé”
  • Mindenféle „női praktikák”, nők lapja, pletyka, bulvár, manipuláció, ráhatás, stb...
  • Ezotériával, spirituális pszichológiával, stb. kapcsolatos könyvek (pl. az édes víz kiadótól)

    Egy sokkal jobb Példa

    Ez mind azért bűn, mert Jézus azt mondta: „A bűn az, hogy nem Bennem bíztok.” Jézus A TEREMTŐ ISTEN, aki által lett teremtve minden. Három dolgot tudjunk meg Istenről:
    1. Semmiből teremt.
    2. Halottakat támaszt fel.
    3. Szeret téged, és meghalt a bűneidért a kereszten, majd feltámadt és alig várja, hogy megtérj.
    A többi gondviselő és szabadító tulajdonsága természetesen a Bibliában megtalálható.

    Ha esetleg rájöttünk, hogy tudatlanok voltunk, és szeretnénk végre a feltámadt Úr Jézushoz fordulni, és egyedül Őhozzá, én kb. így fordulnék Jézushoz (de ez csak személyes vélemény, a lényeg az őszinte odafordulás):
    Úr Jézus, köszönöm, hogy szeretsz engem, és meghaltál bűneim miatt a kereszten. Hiszem, hogy feltámadtál, és neked adatott minden hatalom mennyen és földön. Tudom, hogy sokat vétkeztem ellened, és beismerem, hogy nem tebenned bíztam, hanem tőled függetlenül a magam útját járva a varázslástól és magukat angyaloknak kiadó démonoktól vártam segítséget. Szeretnék megtérni és hozzád fordulni ezektől. Köszönöm, hogy a véred elmossa bűneimet. Kérlek, szabadíts meg minden köteléktől, amit ezek a démoni dolgok eredményeztek életemben. Lépj be életembe, megalázom magam és teljesen megengedem, hogy Jézus, légy ÚR életem minden területén. Kérlek, szentelj meg és áraszd ki rám a te Szent Szellemedet, hogy Ő betöltse minden szükségemet és irányítsa minden léptemet. Adj éhséget a te Szent Szavad, a Biblia iránt, hogy mindent ahhoz tudjak igazítani életemben, amit Te mondtál. Köszönöm, hogy megígérted, hogy megszabadítasz. Hiszek neked, hiszek benned. Uram Jézus, legyen meg a te akaratod életem minden területén. Ámen.

    Hogyan tovább?

    Miután átadtuk életünk irányítását Jézusnak, nem árt tisztában lennünk, mik is voltak a tudatlanságból elkövetett bűnök és az ezek által ránk került rabláncok. Az Isten tükrébe nézve c. kis összeállításból megtudhatjuk, hogy mennyire is volt ellenséges és sértő a viszonyunk Istennel tévelygésünk idején:

    Isten tükrébe nézve
    A4 alapú


    Ha időnk engedi, lassan és megfontoltan olvassuk át. Szívesen állok rendelkezésre, és az itt beküldött kérdésekre megpróbálok válaszolni.


    Hidd el, hogy Jézus bőségesen elég, és nyugodt lesz az életed.

    Kapcsolódó cikkek:

    facebookos hozzászólás:

    0 bloggeres hozzászólás:

    Megjegyzés küldése